sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Teoria lu' "Te iubesc"



Sambata seara... Stau in fata calculatorului si citesc din nou prin bloguri...
In urma a ceea ce citesc, incep sa-mi conturez o teorie noua despre... "Te iubesc".
Te iubesc spune tot omu' la un moment dat- stabilit sau nestabilit. Dar, in majoritatea cazurilor, cand simti nevoia sa-i comunici celuilalt ALTceva. Acum... in urma anilor pe care i-am trait ma intreb, si asta pe buna dreptate: te face acest te iubesc mai vulnerabil? Am auzit la un moment dat intr-un dialog de un "razboi al sexelor", si nu intelegeam la acea ora ce poate insemna. Adica, imi explic acum, fiecare incearca in epoca lu' macho si a de 3x femeie, sa arate ca e puternic. Ca poate trai si singur. Ca de fapt singuratatea nu e un bau-bau de care sa se sperie decat oamenii marunti, cei slabi, intr-un cuvant pulimea. Ei sunt mai presus de aceste sentimente omenesti, ei incearca ceva mult mai puternic (e ca o comparatie intre droguri: tigara cu 2 grame de maijuana si heroina). Asa ca... chiar si atunci cand se izbesc de acest sentiment, arienii incearca sa-l ascunda, sa-l dosesca intr-un ungher al mintii sau sufletului si sa-l ignore cat de mult se poate. Si acolo va sta probabil, ca un vulcan reactivat, gata sa erupa. Si daca cumva celalat va spune primul cele doua cuvinte magice, vulcanul se va activa. In unele cazuri- instant, in alte cazuri cu cutremure de pamant prevestitoare, cu fum si cenusa multa.
Facand o anliza asupra vietii mele de pana acum, remarc ca nu am avut pobleme de genu', deci fac parte din pulime- nu sunt nici pe departe arian. Si tocmai de asta poate, de fiecare data cand eu am fost primul cel care a spus-o, mi-am luat o muie de nu m-am vazut. Parca jubileaza femeia cand te aude: "ai spus-o, esti al meu, de acum pot face orice cu tine... Pai... ce ar fi sa-ti dau o muie? Da' te mai las cateva saptamani, si dupa, te ard. Numa' asa... ca sa-ti arat cine e sefu', cine are coaie aici, ca te-a mancat in cur sa te legi de o femeie puternica". Si-mi sta stomacu-n gat cateva zile, si dupa, se pogarasc hoarede de dumnezei, cristosi, cacati sfinti si pisati, etc (recitalu' preferat) si se termina tot adica m-am vindecat- sunt ca nou. 
Si atunci stau si ma intreb: oare poate fi universal valabila o teorie care sa spuna ca intr-o relatie, cel care spune primul "te iubesc" ramane cu el in brate? Adica e normal pe e o parte: cel ce o spune primul, o si simte primul, e si mai implicat... si atunci, cum la ora actuala relatii reciproc- avantajoase nu exista decat intre (vorba unei prietene) fucker- friends  e clar ca celalat nu e atat de implicat, deci i se si rupe mai repede...
Hm... cum o fi? Alex, pe care nu l-am cunoscut, despre care am auzit doar, poate probabil sa-mi spuna. Si la el m-am gandit cand mi-am emis teoria.


13 comentarii:

Anonim spunea...

nu, dimpotriva, eu spun foarte greu "te iubesc", sunt foarte salbatica si in final am impresia ca sunt eu cea dependenta si cu el in brate.

asa, ca-n karma.

Mauricia spunea...

Cu declararea iubirii legi sau te legi. E un risc! Dar iubirea daca e iubire il exclude, te apara prin purificarea aerului interior de spaime minore.

Papillon spunea...

eu spun ca nu te leaga nimic altceva decat niste sentimente careora le-ai spus pe nume, caraora le-ai dat frau liber. risc? nici unu'. decat daca a pune ce simti in sine e un risc...

Anonim spunea...

Teoria ta sta in picioare pe undeva. Oamenii, din pacate, atibuie iubirea cu puterea, (ceea ce n-ar fi neaparat fals), si fac un ABUZ de putere. De acest gen, eu prefer sa ma feresc.

dichtung spunea...

te'ai legat aici de alex..lasa'l p alex...el inca nu a invatat cum se traieste,si nici acel "te iubesc" nu a invatat sa'l spuna.E adevarat ca i s'a raspuns pe masura.Dar ma tem ca nu am facut bine...Imi reprosez mereu.NU stiu daca voi mai putea spune cuiva un sincer"te iubesc" pentru ca mi'e teama sa mai simt asta.Mi'e teama de un refuz..de tot.

Papillon spunea...

cred ca inca-l mai iubescti... dar ca noi toti trebuie sa inveti in viata ca o relatie inseamna pe de o parte si multe compromisuri. nimeni nu e perfect- nici tu, nici el. deci...

sictireanu spunea...

Teoria lui Te Iubesc e simpla: cum l-ai rostit ai belit-o :)

Dichtung spunea...

ce ai inteles tu...nu mai conteaza.nu!!!pot spune cu mana pe inima ca nu l'am iubit.dar orice nas isi are nasul:-" sper sa nu primesc o palma acum:))

Anonim spunea...

Am o retinere in a face astfel de declaratii. Consider ca sunt sentimente, emotii prea puternice si intime pentru a le expune. Din acest motiv le fac si ma "deschid" doar daca simt ca ma aflu pe un teren "safe", doar daca intuitia imi spune ca cel de langa mine rezoneaza...

Papillon spunea...

tocmai ce spunea... io spun asta, daca sunt "safe", nu daca simt. "prea puternice si intime pentru a le expune"? ha, ha! si ce faci? o spui doar in gand? vezi ca de la atatea ganduri, sa nu ramai doar cu gandurile tale, si aia de langa tine sa-si vada de drum. toti avem retineri pana o spunem. dar eu unu o spun cand o simt, nu cand celalalt... lasa!

Papillon spunea...

apropo... sictirene, ma faci sa-ti dau dreptate razand de fiecare data.

Anonim spunea...

Da, draga Papillon, cand simt ca sunt pe un teren "safe". Altfel, daca ii spun "te iubesc" prea devreme risc sa raman cu buza umflata si nu vrem asta, nu?

Papillon spunea...

pula mea! toti riscam. chiar daca vom considera am sarit peste terenul minat. poti fi convinsa 100%? nu. oricum exista riscul sa ramai cu buza unflata chiar in minutul urmator. dar, cum esti femeie, nu incerc sa te inteleg, pentru ca vom intra intr-o discutie interminabila. asa ca...cum vrei tu!

Cati sunteti, de unde, incotro?