marți, 5 ianuarie 2010

"Prima zi din restul vietii mele"

Un drac, cu coarne rosii de abia itite de sub o freza care nu e freza ci o claie de par- coada nu i-o vad pentru ca poarta frac, e cu mana in chilotii mei. Ma strange, si pe mine ma doare, si-mi sopteste la ureche in continuu: "Esti un prost. Trebuie sa ai coaie, nu oua".  Mana lui e rece, dar nu-i simt raceala. E zgrumturoasa si batatorita, si simt cum ma zgarie chiar si prin stansoare... Zbier de durere, si de aia nu apuc sa spun altceva. Incerc sa nu ma uit la el pentru ca e de o uratenie groaznica, si oricum acum, e ultimul lucru care ma intereseaza. Nici nu ma pot gandi de durere cum sa scap. Dar, am instinct. Iar dupa instinct m-am calauzit toata viata. Asa ca... scurt, si prinzandu-l pe neasteptate, ii fut un cap in gura, iar el cade pe spate. Cu un ultim efort, prin durerea ascutita, il lovesc in plina fata sangeranda cu calcaiul papucului. Nu mai misca.
"Futu-ti gura matii de inchipuit"!

Chiar credeai ca o pereche de coarne te fac mai drac decat noi, oamenii? Si chiar daca ai fi fost drac, crezi ca ai dreptul sa ma judeci? Si indepartandu-ma asa, incet, indoit de spate, in mintea mea se iteau intrebarile, ca doua coarne rosii abia itite sub o freza, care nu e freza... ci o claie de par.

10 comentarii:

Mauricia spunea...

Te-au incoltit doua probleme: Daca esti sau prost si daca ai sau nu ai capacitatea de a duce un lucru pana la capat. Fara indoiala reactia violenta in aceasta confruntare(lovitura si injuratura) nu te scoate din incurcatura. Te-ai speriat de propria provocare.
Probabil ca un raspuns limpede la intrebari inchipuite sub forma de cosmar nici nu are rost sa obtii.
De altfel, daca aveai chilotii pe tine, nu erai pregatit pentru un asemenea dialog esential.

Anonim spunea...

aaaaaaa....what the fuck are talking about? m-ai facut curios! ce? ce?

Papillon spunea...

nu ai inteles ca a rastalmacit acolo, Mauricia? nici eu... da' daca o rogi frumos sa ne mai explice o data fantasmagoriile ei, ca noi 2 e niste prosti, iar ea e psihologu- interpret de serviciu saptamana asta.

evergreen spunea...

tare ma bucur sa vad ca nu te sperie doua coarne rosii abia itite dintr-o claie de par

Neliniştitu' spunea...

Io cred că era ţap. :)
Hai, numai bine să ai pe anul ăsta! :)

flavius spunea...

servus...
fain exercitiu... nu multi sunt (suntem) cei ce pot (putem) intra in ring :)
toate cele bune!

Bedri Beia spunea...

Eu am inteles doua chestii, diavolul nu este cu mult mai presus decat noi doar fiindca este detinator de coarne si o coada si cativa mii de angajati numiti 'draci', dar pentru a se simtii el mai bine, sunt mai slabi decat el. Si a doua chestie, este ca il putem invinge. Nu stiu daca tu neaparat ai facut povestea cu substratul pe care l-am vazut eu, dar eu o iau ca pe un mesaj personal pentru mine. Dracu' nu este mai presus decat mine, si oricate tentatii ar fi, am o sansa mare sa castig.

Anonim spunea...

concluzia e mai simpla... esti mai drac decat dracu' :)

si apropo, ce cauta el cu mana intre picioarele tale ?

Ivcelnaiv spunea...

poate va plac poeziile naive
mai stii

Un om căra în spate
Un dram de naivitate.
http://www.ivcelnaiv.blogspot.com/

dichtung spunea...

sa'mi dai add pe mail!!!daca vrei:P

Cati sunteti, de unde, incotro?