duminică, 27 septembrie 2009

A venit toamna

...si atunci... de ce ma mai intreb de ce nu face prea multi purici nimeni cu subsemnatu'? Ce motiv ar avea, de fapt?
 Ca sunt haios?
 Ca fac glumite de cacat?
 Ca sunt grizonat, am ochi albasti, cur futabil si buze cu care stiu ce sa fac? (pentru asta s-ar putea...)
 Ca averea mea se reduce la 2 biciclete, un aparat foto (pe care oricum nu stiu sa-l folosesc), un dvd + un 5+1?
 Ca inteligenta nu-mi sclipeste?
 Ca frumusetea nu ma da afara din casa?
 Ca traiesc pentru maine, pentru ca poimaine pentru mine e mult prea departe?
 Ca injur ca un sofer (ca pe birjari nu i-am prins...), si ragai ca un magar dupa o masa copioasa?
 Ca sunt un pui de metrosexual, fara absolut nici un farmec de pe urma acestui lucru?
 Ca nu ma uit la televizor?
 Ca fac sport, dar totusi fumez?

Marilena imi spunea o data ca nu sunt barbatul pe care s-ar putea sprijini la nevoie o femeie. Asta mi-a dat mult de gandit. Atat de mult, incat dupa cativa ani, ma mai gandesc la acest aspect al meu, dar nu reusesc sa concluzionez. Oi fi mai incet in gandire...

 Futu-i! Ma simt cam nasol. A venit iar toamna-n pula mea, si-mi devin nervii nervosi. Si depresiile deprimante.

Am remarcat o chestie: nu m-am indragostit niciodata in anotimpul asta de cacat, care nu are nimic frumos in afara culorii. (Primavara e anotimpul predominant). De ce nu poate anul 2009 sa raman in istorie si pentru mine cu ceva?

Nu m-am priceput niciodata la compuneri. Uram cand eram la scoala, si primeam ca tema de casa sa facem o compunere despre anotimpul nou sosit. Ani de zile, compunerile mele au inceput invariabil cu: A venit toamna! (iarna, primavara sau vara). Ce prost eram. Si acum? Cum sunt? Futu-i!


12 comentarii:

anonima de toamna spunea...

poate ca a venit vremea sa te indragostesti si toamna. iubirile de primavara nu au tinut mult. poate vor tine alea de toamna.
si nu mai fi deprimat la depresie.
nu ai de ce.
averea nu se numara in biciclete, masini sau case.
haide, poate ca asta e anotimpul tau. si al meu.

Papillon spunea...

hm... sper sa fie asta anotimpul acela. toamna pe care am urat-o intotdeauna, si pe care o voi iubi in viitor. ai vreo propunere? sunt atat de deschis, ca am ajuns sa fac/ sa fiu (ca) sfoara.

dichtung spunea...

si pe mn ma incearca acelasi sentiment legat de toamna.Dar abia acum invat sa traiesc orice anotimp.Sunt propriul meu educator.Incearca,in toamna asta,sa faci ceva diferit.Automat vei simti schimbarea:)

anonima de toamna spunea...

ihi. am cateva. ;)
da sunt sexy avansat. si nu pot aici. :))

Papillon spunea...

eu te invit tu vii? sau vrei sa le punem in practica pe trerenul tau? ideile...

Anonim spunea...

Doar de bine si ceva dragutz!
De ce pula mea iti trebuie atata sa-mi spui ca relatia noastra s-a dus pe pula?
Oare e chiar atat de complicat sa rupi o relatie? Nu poti sa te vezi cu X-uleasca, si dupa 5 minute sa fii in alta parte cu prietenii?
Ce ii urezi celuilalt la final?
Vaya con dracu'... spun eu.
...nu pot nici macar sa ma gandesc ca-ti vreau binele... nici rau'. Poate ... ceva cu sfinti, mult cacat si multa nenorocire ... astea sunt niste chestii ... domestice. Sau blande. Sau... cuminti.
Zaci doar in propriul cacat! Te prinde!
Ha ha…ma faci sa si rad…lupu moralist. Iti dai drumu' degetelor sa zburde pe tastatura degeaba.
...si atunci... de ce te mai intrebi de ce nu face prea multi purici nimeni cu tine?

Semnat X-uleasca.

doruldezid spunea...

mehehe. cred ca donsoara a gresit postul. madam, ala cu uratul e altu. ;)

Papillon spunea...

nu, nu l-a gresit... aici e! home of the brave, land of free! hai, baga cu tot arsenalu' din dotare! hai, ca stiu ca poti mai mult!

Mary-Joe spunea...

Hai sa ma bag si eu in seama si sa zic asa:
Vorbesc in cota de 3/16 cunostinta de cauza, e destul de putin dar mai mult decat de loc, si, cu permisiunea ta (pe care n'o mai astept), zic asa:
Haios esti sigur, ba as zice mai degraba spiritual:
Da, faci si glumite de cacat, dar arata'mi'l pe unu' care nu face;
Ai si cur futabil (am vazut eu) si esti si inteligent (si modest, tinand cont de faptul ca'ti pui la'ndoiala propria inteligenta. parerea mea este ca un om inteligent va tinde tot timpul sa se indoiasca de propria capacitate, intrucat are simtul masurii si este constient de faptul ca oricand se poate trezi intr'o situatie care sa'l depaseasca).
Eu zic sa nu'ti mai faci atatea probleme, ca soarta asta a noastra e atat de ironica de multe ori, iar lucrurile au un asa fel de a se aranja, exact cand te astepti mai putin. Gandeste'te ca pur si simplu nu ai gasit persoana potrivita. Poate nu'i vina ta si poate nici a ei. Pur si simplu nu v'ati potrivit. Este adevarat ca este posibil sa nu ne gasim niciodata jumatatea si sa pierdem o viata'ntreaga sperand si orbecaind ca chiorii, insa la fel de posibil este s'o gasim.
Ai dreptate in ceea ce priveste toamna asta ... cum ruginesc frunzele astea, parc'asa'mi ruginesc si mie si ganduri si sentimente si dorinte ...
Dar vine primavara si stii cum e ... un nou inceput pentru toate.

Dulce Deea spunea...

Am de gând să răspund la întrebarea "Şi acum? Cum sunt?" (ignorând cu seninătate olimpiană, hihihihihi,hihihihihiiii, ca să folosesc un clişeu cultural nostim), ignorând aşadar răspunsul tău cu F. Nu de alta, dar ştiu că vorba are putere mai mare decât ne gândim îndeobşte, iar dacă un cuţit poate să taie şi pâine, poate să ia şi viaţa, aleg să tai pâine.

Ei, Fluture-de-din-franţuzite-vorbe...cum eşti? Simpatic. Chiar simpatic. Cel puţin din ceea lasă la iveală confesiunea ta necăjită, şi autoironică, şi un picuşor spăşită.

Până la acea postare, m-am lovit de limbajul tău cam zgrunţuros şi chiar de unele formulări care mi se păreau cinice... mă refer la ceea ce mai citisem din paginile tale :):):)

Acum am văzut că este ceva mai mult dincolo de faţada cu pricina.

Mă bucur.

Papillon spunea...

hei, Dulce Deea, ma bucur ca ti-ai pus rabdarea la incercare, si pana la urma ai cetit cate ceva de pe aici. limbajul zgrumturos mi-e cel mai drag, deci...daca-ti simti urechea ofensata, sorry. daca reusesti sa intelegi mai mult decat atat, atunci... felicitati! ai trecut testul intelegerilor ce se ascund in spatele cuvantului PULA.

Papillon spunea...

Mary- Joe, multumesc! Multumesc! Multumesc! Pentru felul in care m-ai sustinut tot timpu' pentru cuvintele tale bune.

Cati sunteti, de unde, incotro?