miercuri, 28 octombrie 2009

ACEA femeie

Femeia pe care o iubesc e aceea care-mi spune atat de frumos la telefon: iubitule! Care are o voce atat de calda cand imi spune asta, iar atunci cand o spune, cade ea insasi din satelit prin telefon, prin ureche direct in mijlocul sufletului meu pierdut uneori...
Femeia pe care o iubesc spune: ma duc sa ma pis, iar cand o si face, imi vorbeste in continuare cu aceeasi verva despre problemele pe care trebuie sa le rezolvam rprin usa pe care o lasa deschisa.
Femeia pe care o iubesc plange atat de duios cand o ranesc, o supar  sau cand fac ceva gresit, incat in momentele alea simt ca e femeie si nu de n-shpe miii de ori femeie, iar prin plansul ei imi transmite toata grija si toata dragostea ei. Iar eu, regeret nu doar ca am gresit, ci ca m-am nascut si am ajuns sa supar o asa fiinta, care pentru mine intruchipeaza toata delicatetea pe care Doamne- Doamne a vrut sa ne-o arate prin intermediul acelei fiinte numita "femeie"...
Femeia pe care o iubesc e acea femeie cu care fac dragoste in bucatarie, in timp ce gateste, si careia ii e teama de posibilitatea de a ne surprinde copii care trebuie sa se intoarca de la scoala.
Femeia pe care o iubesc, e acea femeie care nu ma saluta de dimineata, ci imi spune: te iubesc, iubitul meu! Si merge, face cafeaua, si fumam o tigara impreuna, mangaiati de soarele diminetii si de linistea noastra.
Femeia pe care o iubesc este acea femeie care imi spune ca si-ar dori sa fiu primul si ultimul barbat din viata ei, iar eu, pentru ea as fi in stare de orice doar sa o stiu fericita...
Nu am nevoie de egoisme. Am nevoie de doi.
Nu am nevoie de neicredere. Am nevoie de devotament.
Nu am nevoie de minti macinate de ganduri, ci doar de comunicare.

14 comentarii:

dichtung spunea...

felicitari pentru un asemenea post!!!!!!Rar mai exista femei precum cea descrisa de tine.Luptam atat de mult cu viatza zi de zi,incat am imprumutat foarte multe din comportamentul barbatilor..pacat..

Papillon spunea...

wow! multumesc. si multumesc inca o data ca esti una dintre acele femei care recunoaste asta...si care-mi si citeste bazaconiile.

Anonim spunea...

foarte frumos post

Mauricia spunea...

Acum ti s-a mai ingrosat vocea si este cazut in balta cu sentimentalisme. Ce romanta ai putut sa scrii! Duiosule! Sa te si credem?

Anonim spunea...

Mda...femeia sensibila, iertatoare, cu un suflet atat de mare incat sa cuprinda toate pacatele lumii. Frumoasa, desteapta si devreme acasa.
Mai ...ce sa zic...spor la cautat, noroc la gasit. Din pacate traim intr-o jungla si mai greu de gasit o caprioara blanda, delicata si 1 data femeie. Dar speranta moare ultima.

Papillon spunea...

Giapadia: multumesc. e scris din inima...
Mauricia: romanta? nu. e ceea ce caut, ce la un moment dat am gasit, si ma intreb in continuare: cu ce gresesc.
Anonim: mi-ai scris foarte frumos. S-ar putea s-o fi gasit. si...

femeie spunea...

iubitule...

Anonim spunea...

M-ai emoţionat... Fluture-auriu! Toată duioşia ta şi toată adâncimea inimii tale deodată dezvăluite. Da, acea femeie care se dăruieşte iubirii, iubitului.

Femeia care e tandră şi nebunatică şi arzătoare şi nostimă şi îndelung iertătoare... Femeia care îţi poate fi şi amantă, şi prietenă, şi soră, şi copil, şi mamă, şi muză, şi înţelepciune.

Eu cred că există încă. A existat întotdeauna acest fel de femeie. Şi cred că bărbatul care o iubeşte pe deplin, în toate aceste ipostaze, o poate face să se descopere aşa, o poate face să se înflorească aşa.

Mulţumesc pentru darul pe care ni l-ai făcut nouă, cei care te citim, prin cuvintele sufletului tău.

Papillon spunea...

wow! nu pot spune decat: multumesc din nou. eu unu' sper sa am parte de femeia asta pe care am descris-o. tot restul vietii...

sictireanu spunea...

Ma mananca limba sa fac un comentariu porcos dar ma abtn, sa nu-ti stric postul :))

Frumos post, oricum :)

Papillon spunea...

baga, nu te jena. stii ca-mi plac! hai, c-o dam in sentimentalisme, altfel!

sictireanu spunea...

Mi-am imaginat scena :))

Varianta 1: Papillon ganditor, pe hol, incaltandu-se si imbracandu-se cu haina, oprindu-se o clipa sa rumege la ACEA FEMEIE si dupa aceea urcandu-se in masina si placand in cautarea unei curve, sa-l scoata din starea melancolica...

Varianta 2: Mai pe scurt, de data asta, pentru ca implica un papillon dezbracat, intre cracii unei curve :) cugetand intre doua numere la femeia visurilor lui :))

Papillon spunea...

foarte foarte faine versiunile tale. am ras citindu-le.

Carmen spunea...

scris de ceva timp, dar foarte fain. se pare ca iubesti frumos si intens atunci cand iubesti.

Cati sunteti, de unde, incotro?