miercuri, 7 octombrie 2009

Din ciclul: "Femeie fara voie"

Cu ceva vreme in urma, cand curiozitatea ma mana pe site-uri cu multi, chiar foarte multi oamnei, cu poze si cu descrieri personale cat mai atractive, cam ca fetele de pe strada rosie din Amsterdam, am dat de o descriere care mi-a atras atentia in mod deosebit. Si nu era o descriere din aia gen: "Cover Letter", ci una...hm...cam ca si reclamele la dero.  Am luat atunci cu copy- paste textul de prezentare a lu' tanti,- ca despre o tanti  vorba, si l-am salvat ca pe ceva care nu stii cand trebuie (ca de arhivat, merita arhivat). E scris de- cu certitudine o (cel putin) de 3 x femie, din asta moderna cu pretentii de barbat.
Daca n-o  sa aventi chef sau dispozitie sau rabdare sa parcurgeti tot textul, nu-i nimic. Nici io n-am avut la inceput. Reveniti, tot aici il veti gasi. Sau la locul lui de bastina.

Cicula un banc pe net despre unu'care-si pusese un anunt la matrimoniale, cu cat e de destept (doua facultati, 3 mastere, 2 doctorate, vorbeste 4 limbi), frumos (blond, ochi albastri, 190/ 85), sportiv (inotator de performanta cu concursuri castigate), avut (casa de vacanta in Belize, casa in Primaverii in Bucuresti, parc auto personal), realizat (firma import- export cifra de afaceri de miliarde de euro), iar replica de final era: "nu caut nimic. doar ma laud!" Spor:

"Sunt in primul rand un OM apoi o femeie sincera,inteligenta,cu spirit organizatoric,educata, de incredere, rabdatoare, independenta, dura,simt de autocontrol,curajoasa si increzatoare in fortele proprii. E cel mai bine sa nu mintim si astfel nu vom fi pacaliti.Femeilor nu le place sa ia decizii cu un factor de risc ridicat, in timp ce barbatii au tendinta de a “ochi” exact acele oportunitati care presupun asumarea de riscuri...Exista insa o problema: cand este vorba de dragoste si romantism, in mod ironic....dilema: atitudinea puternica pe care o dezvolta in viata profesionala reprezinta un handicap ...Fie ca recunosc sau nu, barbatii sunt adesea intimidati de forta evidenta a unei femei, pentru ei acest lucru reprezentand o atitudine dominatoare.Mentalitatea comuna ne-a transmis, direct sau indirect, mesajul ca o femeie frumoasa nu prea mai are ce spune - adica in afara de rolul de decoratiune, nu mai poate avea nici un altul deoarece a fi frumoasa inseamna ca nu mai poti avea alte calitati.....O femeie care este inteligenta, este frumoasa fara a epata; stie cum sa foloseasca acest atu in viata de zi cu zi, fara a da impresia ca se foloseste de aspectul sau; si asta nu e un lucru rau in sine, pentru ca barbatii n-or sa recunoasca in ruptul capului ca o femeie poate fi mai desteapta decat ei, dar, prin natura lor vor fi inclinati sa creeze avantaje pentru o femeie frumoasa. Doar putini barbati isi dau seama ca a avea o femeie frumoasa si inteligenta langa ei este o adevarata binecuvantare. O femeie frumoasa iti poate deschide anumite drumuri, dar una si inteligenta stie cum sa te sprijine, sa te indrume si sa-ti fie alaturi pe acel drum."

9 comentarii:

Anonim spunea...

Asa se plang gagicile mereu. Mie de exemplu imi plac fete puternice, inteligente si independente. Asa e si prietena/muza/iubirea mea.

doruldezid spunea...

io zic ca era urata :))))

Papillon spunea...

si grasa.
e bine ca mai exista si iubire care bate ratiunea, ca altfel, "alicuza" s-ar fi temut de asemena declaratii siropoase... omule, obisnuieste-te cu gandul ca nu e. doar tu o vezi asa. ea e doar femeie...

Anonim spunea...

Se prea poate sa am ochii impaienjeniti. Nu am cum sa stiu. Cunosc insa si atatia barbati complexati incat nu cred ca este un fenomen pur feminin. ;)

Cristi Trandafir spunea...

indubitabil...urata si grasa...

@alicuza: daca ar fi un el urat si gras...da cu bani atunci sa vezi cum ar roii pitzipoance mortale pe langa manelist...:))

Anonim spunea...

Mai da` ce mai pupati voi in cur femeile frumoase si dashtepte, caci asa le definiti cand le aveti langa voi, cand le iubiti / va sunt dragi. Cum nu mai aveti…gata: grase si urate…
Neam de Pule ce sunteti!

descendent din neam de pule spunea...

ori frumoase, ori dashtepte, hotaraste-te! ele raman dashtepte si frumoase si dupa ce nu le mai avem. dar pentru altii. ca vorba aluia: de fiecare pizda, e satula o pula...

Anonim spunea...

Dreptate ai, descendent ce esti, inversa fiind si ea valabila (am simtit ca tre sa adaug).

Trebuie ca recunoastem ca majoritatea absoluta a barbatilor nu se simt confortabil, ba intimidati chiar si oarecum amenintati de femeile ce au incredere in fortele proprii (hai sa le spunem puternice), ce au parte de success pe plan profesional (hai sa le spunem independente financiar) si care stiu ce vor (hai sa le spunem hotarate). Unele au plusul de a fi si frumoase (a se intelege – frumosul difera, dupa gustul fiecaruia).
Instinctul masculin se mentine si este exprimat cu success si vizibil. El sa vaneze. El sa cucereasca. El sa cotropeasca. Etc.
De retinut! Femeia alege! …daca ii place hrana, daca ii place “dansul/ritualul imperecherii”, daca…

descendenta din neam de pizde spunea...

Nu, draguta! Femeile ce au incredere in fortele proprii (hai sa le spunem puternice), ce au parte de success pe plan profesional (hai sa le spunem independente financiar) si care stiu ce vor (hai sa le spunem hotarate)+ frumoase (?!) ar parea ca au de toate. Da' stii ce n-au? N-au un barbat! Si sti de ce? Pentru ca doar au impresia ca ele aleg, si culeg. ati vrut drepturi egale,iar acum cand le aveti, va da cu virgula, si nu stiti la a cata zecimala sa va opriti. iar inversa: de fiecare pula e satula o pizda- nu va fi niciodata valabila, numa' in cazul rapandulelor- punct

Cati sunteti, de unde, incotro?